When:
18 Korrik, 2017 @ 22:00 – 23:45 Europe/Tirane Timezone
2017-07-18T22:00:00+02:00
2017-07-18T23:45:00+02:00
Where:
Amfiteatri i Muzeut Kombëtar
Sheshi Skënderbej 1
Tiranë 1000
Shqipëria
PriFest Afters presents Tirana Night with Vlashent Sata @ Amfiteatri i Muzeut Kombëtar | Tiranë | Qarku i Tiranës | Shqipëria

PriFest Afters prezanton Tirana Night me Vlashent Sata

Mbrëmje e organizuar me mbështetje të Bashkisë së Tiranës.

Vlashent Sata është kantautor, kompozitor dhe multi-instrumentist.
U lind në Tiranë në një familje muzikantësh në 1983. Ngjitet në skenë për herë të parë si këngëtar solist në moshën 5 vjeçare.
Në të njëjtin vit fillon pianon. Vlersohet me çmime në të gjitha festivalet për femije që merr pjesë.
Pasi përfundon « Liceun Artistik » në 2002, vazhdon studimet në Francë ku dipllomohet me Medaljen e Artë nën kujdesin e pedagogëve dhe solistëve me emër si Denis Pascal dhe Romano Pallottini.
I formuar si muzikant klasik e me dëshiren për të transmetuar njohuritë e përftuara diplomohet për pedagogji. Në 2011 emërohet profesor i pianos në konservatorin « Gabriel Fauré » dhe « Paul Ducas » të Parisit dhe në të njëjtin vit jep recitalin e parë ne Francë me krijimet e tij si kantautor.
Koncertet renditen qoftë si instrumentist i muzikes klasike e qoftë si kantautor duke mos lënë mënjanë bashkëpunimet me artistë të botës së kinemasë, teatrit, poezisë apo artit koreografik.
Në 2016 nxjerr albumin e tij të parë « Hana » i cili gëzon kritika e shkëlqyera si në vendlindje ashtu edhe në Francë. Albumi Hana, i cili është i gjithi në shqip, transmetohet në disa radio prestigjoze në Francë, Usa, Belgjikë, Canada, Spanje, Kinë etj. Përveç kësaj merr pjesë në disa festivale ndërkombëtare e në të fundit, Balkan Trafik në Bruksel,është artisti që përfaqëson Shqipërinë.

——————–

PriFest Afters presents Tirana Night with Vlashent Sata

An evening organized with the support of the the Municipality of Tirana.

Vlashent Sata is a singer-song writer, a composer and a pluri-instrumentalist. He was born in Tirana, Albania in an artist’s family in 1983. Starting his career very early, he gets on stage from age 5, same year, Vlashent starts the. He is rewarded regularly in the many shows and contests for children in whom he participates. After finishing high school in 2002 he moves in France to continue his piano studies and completes with excellence in Paris with professors and soloists of international renown like Denis Pascal and Romano Pallottini. Formed in classical music, it’s with a desire to pass on his knowledge that he obtains a teaching diploma in 2011. He is then appointed to the « Gabriel Fauré » and « Paul Ducas » conservatories in Paris same year that he gives the first concert as a singer-songwriter in France. After several concerts as a classical pianist at one side and as a singer-song writer at the other and many collaborations with artists from cinema and theatre, poets and even choreographers in 2016 he released his first album “Hana” which gain the heart of the critic and audience in Albania and France. The songs of “Hana” which are in Albanian, broadcasts in many of the prestigious radios in France, USA, Belgium, Canada, Spain, China etc. He also has performed in many international festivals of music. The last was “Balkan Trafik” in Brussels where he represented Albania.

Partners/Partnerë: Birra PejaZ MobileRaiffeisen Bank Kosova