Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit

E-mail:           [email protected] Subscribe below:

  Parqe të bukura, njerëz të lumtur! Instagram:     Aprtirana Tirana Ime Outdoor:     iOS / Android
  Instagram

  August 2016

  Bashkia Tiranë në bashkëpunim me ISHMP dhe AKZM (MM) si edhe me Katër Putrat - Fondacion për shpëtimin e kafshëve të egra mundësoi strehimin dhe përkujdesjen edhe për një tjetër ari të shpëtuar nga abuzimi në një lokal në Levan të Fierit, të sekuestruar. Subjekti u gjobit dhe edhe ariu PASHUKU u çlirua nga stërmundimi e tortura. Pas vaksinimit dhe vendosjes së chip-it ID do të kujdesemi ta rimëkëmbim e pastaj do dërgohet në Shtëpinë e Arinjve - Rezervati i

  Nata e Gjelbër në Park - 19-20 Gusht. APR dhe Green Line Albania zhvilluan Natën e katërt në Parkun e Madh të Liqenit që promovon jetesën e gjelbër dhe aktive. Me biçikleta e me çadra kampingu. Gatuajmë në natyrë, muzikë, volejboll, yoga, histori e serenata, karaoke dhe shumë lojra, aktivitete sportive, sociale dhe edukative deri në mëngjes. Këto dhe shumë surpriza të tjera sjell Nata e Gjelbër në Park, një projekt i thjeshtë, me fare pak shpenzime, i natyrshëm si

  Janë vetëm pak muaj qëkur APR - Bashkia Tiranë nisi rimëkëmbjen e Kopështit Zoologjik, së pari me masat për sigurinë e vizitorëve, me masat për shërimin e rigjenerimin e specieve, me pastërtinë e higjenën, me vaksinimet, me ndërprerjen e shkarkimeve të ujrave të zeza në basene, me lidhjen e dritave e ujit me sahat, për të vijuar me stolat, ndriçimin e kushtet e parkut të gjelbërt përreth, rrethimet e baseneve e mbylljen e rrethimit kryesor që ishte shoshë. Sot xhiro

  Në kuadër të rehabitimit dhe përmirësimit të kushteve dhe infrastrukturës në Parkun e Madh të Liqenit sëbashku me UKT u zëvendësua rrjeti i furnizimit me ujë të pijshëm dhe kohëzgjatjen e furnizimit. Gjithashtu falë punës së mjeshtrave tanë duarartë u mundësua instalimi i tre çezmave të reja, donacion nga firma ICDQ (Eurokey), për Parkun e Madh të Liqenit Tiranë. APR u kujdes që vendosja të ishte në zona kyçe e sa më pranë fluksit të frekuentuesve, por edhe aty ku dikur ka patur çezma.