Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit

E-mail:           [email protected] Subscribe below:

  Parqe të bukura, njerëz të lumtur! Instagram:     Aprtirana Tirana Ime Outdoor:     iOS / Android
  Instagram

  Rosa Mandarinë shfaqet në Liqenin Artificial të Tiranës

  Rosa Mandarinë shfaqet në Liqenin Artificial të Tiranës

   

  “Rosa Mandarinë” (Aix galericulata), që vlerësohet nga vëzhguesit e zogjve si një nga shpendët më të bukur në botë është një vizitore shumë e rrallë edhe në Shqipëri.

  Dimrin e këtij viti vetëm një specie është shfaqur në Liqenin Artificial të Tiranës duke bashkëjetuar me rosat e tjera. Studiuesi i shpendëve mendojnë se “Rosa mandarin” mund të jetë shkëputur nga ndonjë rezervat i ruajtur natyror në vendet e rajonit nga ku ka ardhur në Shqipëri.

  “Rosa Mandarinë” është me prejardhje nga Azia Lindore dhe shquhet për ngjyrat mbresëlënëse dhe format që merr gjatë notimit në ujë.

  Link:

  “Rosa Mandarinë” fotografohet në Liqenin e Tiranës

  https://www.gazetatema.net/turizem/fotot-rosa-mandarine-rosa-e-rralle-qe-eshte-shfaqur-ne-liqenin-artificia-i378504

  https://shqiptarja.com/lajm/fotot-rosa-mandarine-rosa-e-rralle-qe-eshte-shfaqur-ne-liqenin-artificial-te-tiranes

  https://www.instagram.com/p/Co20GieLVbU/?hl=en