Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit

E-mail:           [email protected] Subscribe below:

  Parqe të bukura, njerëz të lumtur! Instagram:     Aprtirana Tirana Ime Outdoor:     iOS / Android
  Instagram

  May 2023

  https://youtube.com/shorts/QcpAn5AZ0V4?feature=share Super ‘Tiranathlon’, në Parkun Helen pranë Liqenit të Farkës! Në vitin e Tiranës #QytetiEuropianISportit, u rikthye për të tretin vit radhazi eventi i madh sportiv që bashkon notin, çiklizmin dhe vrapin në një garë të vetme. Pranë Liqenit të Farkës, 300 sportistë profesionistë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Italia, Greqia, Serbia e jo vetëm, ishin pjesë e TIRANATHLON.

  Në Ditën Botërore të Biodiversitetit, në bashkëpunim me Shoqatën Ornitologjike të Shqipërisë (AOS), Eco Tirana dhe nxënësit e Shkolla Private “Elite” Tirane organizuam në Parkun e Liqenit një aktivitet interesant në lidhje me Unazimin e shpendëve dhe rolin e tyre në ruajtjen e biodiversitetit. Unazimi i shpendëve është një pjesë e rëndësishme e Edukimit Mjedisor dhe rritjes së ndërgjegjësimit për çështjet mjedisore, të cilën Shoqata Ornitologjike e Shqipërisë (AOS) e sheh me mjaft interes për ta zhvilluar më tej.

                  Çfarë simbolizojnë memorialet dhe bustet në Parkun e Liqenit? Çfarë dinë fëmijët rreth datave historike dhe personaliteve të shquara? Për të zbuluar historitë e parkut kemi nisur ciklin e aktiviteteve "Historiani në Park".