E-mail: [email protected]
Parqe të bukura, njerëz të lumtur!
Instagram: Aprtirana
Tirana Ime Outdoor: iOS / Android

Instagram

APR – Bashkia Tiranë: Bilanci për vitin 2016, falenderime e mirënjohje!

APR – Bashkia Tiranë: Bilanci për vitin 2016, falenderime e mirënjohje!

TRANSFORMIME RRËNJËSORE NË ADMINISTRIMIN E PARKUT TË MADH TË LIQENIT DHE ZOOPARK:

PARKU I MADH ËSHTË SOT HAPËSIRA 24 ORË E HAPUR MË E FREKUENTUAR E TIRANËS FALË MIRËMBAJTJES, RRITUR SI MBULIM TERRITORI NGA 20% NË 80%!
PARKU I MADH FITOI FUNKSION REKREATIV, ARGËTUES, LODRA E ZONA SPORTI!
RIKUALIFIKUAM 9 OBJEKTE REKREATIVE E SANITARE!
PARKU I MADH SOT KA ÇEZMA ME 24 ORË UJË TË PIJSHËM, 4RROTAKSHE, INFO-POINT, INSPEKTORË E KUJDESTARË!
ZGJERUAM ZONËN ME TRAFIK TË KUFIZUAR NË LINDJE E JUG TË PARKUT!
REALIZUAM KOPSHTIN JAPONEZ, KOPSHTIN BABALLARË & BIJA, KOPSHTIN E PRANVERËS, ULLIRIN E HOLOKAUSTIT!
REHABILITUAM ULLIRIN TE KISHA E HARKUN E TRËNDAFILAVE TE HYRJA NGA GARDA E DIGA, SHKALLËKALIMIN 2 TE DIGA!
REALIZUAM ME DONATORËT E PARTNERËT: SHATRIVANIN LUNDRUES NË LIQEN, KËNDIN E FORCËS 2, KËNDET E LIBRAVE, MBJELLJE E REHABILITIME!
MBOLLËM 8114 PEMË E 32473 LULE, EVADUAM 5560 M3 MBETJE, 566160 M2 KOSITJE!
RIKUPERUAM 60000 M2 SIPËRFAQE PARKU NGA ZAPTIMET, LAVAZHET DHE PARKIMET E NDËRTIMET PA LEJE!
PASTRUAM LIQENIN NGA BIMËSIA E EGËR, RASAT NË LIQEN PËR EKOSISTEMIN, KTHYEM SHTEGËTUESIT!
PËRMIRËSUAM SHËTITOREN E DIGËS ME PALMA E BIMËSI, STOLA, KOSHA, KANGJELLA DEKORATIVE!
NISËM ADMINISTRIMIN E PARKUT TË RI TË LODRAVE DHE KRIJUAM STRUKTURË TË RE MIRËMBAJTJE PËR SHESHET REKREATIVE!
NDËRTUAM E SHTUAM 3000 M2 RRUGICA, 400 STOLA, 550 M GARDH, 700 M2 RRETHIME, 600 KOSHA TË RINJ!
RIKTHYEM KUJDESIN E PËRDITSHËM, MONITORIM PËR RRJETIN E NDRIÇIMIT DHE RRITËM ZONAT ME NDRIÇIM!
RIGJENERUAM ZOO EKZISTUES NË PRITJE TË PROJEKTIT TË RI! E KTHYEM NGA NJË VEND HORROR NË NJË DESTINACION IDILIK!
NË ZOOPARK SHËRUAM SPECIET, SHTUAM 4 SPECIE NGA 16 QË GJETËM, SHPËTUAM 10 SPECIE NGA ABUZIMI! KURUAM E SHTUAM BIMËSINË E PARKUT NË ZOO, ELIMINUAM UJRAT E ZEZA, RRITËM SIGURINË!
RRITËM 500% NUMRIN E VIZITORËVE, KTHYEM AKTIVITETET EDUKATIVE E ORËT MËSIMORE NË ZOO!

KURORA E GJELBËR, PARQE TË REJA REKREATIVE, BIMËSIA DHE PYJET:

MBJELLJE TË REJA PRANË LIQENEVE FARKË, KASHAR, KUS, FJOLLË, SHARRË (PYLLI ORBITAL)!
APROVIMI PËR NISJEN E PROJEKTIT PËR PARKUN RAJONAL NATYROR NË PEZË (KAT. 4)!
16 PROJEKT PROPOZIME PËR PARQE TË REJA NË KUADRIN E PPV TR030, 2500 HA, STUDIM, PROJEKTIDE!
NISI FUNKSIONIMI I SYRIT TERMIK (KAMERA 360 GRADË PËR MONITORIMIN E 300 KM FOND PYJOR)!
MARRJA E KOMPETENCAVE DHE NISJA E STRUKTURIMIT TË SHËRBIMIT TË RI PYJOR TIRANË PRANË APR!
PROJEKT I AVANCUAR PËR SERAT DHE FIDANISHTEN E RE PËR PRODHIM BIMËSIE PËR PYLLIN ORBITAL!
BASHKËPUNIM ME AKZM PËR AKTIVITETET NË ZONAT REKREATIVE NË PARKUN E DAJTIT!
APR ËSHTË AKTOR E FAKTOR PARTNERITETI NË GJITHË PROJEKTET QË LIDHEN ME KURORËN E GJELBËR DHE PLANIN E VEPRIMIT PËR TIRANËN E GJELBËR!

PROJEKTI PILOT LUAJ TIRANA:

METROPOLI PRO FËMIJËVE, LUAJ KUDO, JETO SHËNDETSHËM, 130 MODULE AKTIVE E ZHVILLUESE!
JETËZIM I HAPËSIRËS KOMUNITARE, SHTIMI I GJELBËRIMIT, INTEGRIMI SOCIAL, GJITHPËRFSHIRJE!
BASHKËPUNIM ME DONATORËT, PROJEKTIM NGA ATELIER I APR I 30000 M2 SHESHE E RIKUALIFIKIME REKREATIVE!
REALIZUAR NGA APR SHESHI I DYTË MË I MADH REKREATIV NË YZBERISHT 2700 M2 NDËRHYRJE, PARKU SPORTIV NË PARKUN E MADH 4000 M2 NDËRHYRJE!
BASHKËREALIZUAM 9 SHESHE ME KËNDE LODRASH E SPORTI, 8 SHESHE TË REJA VIJOJNË NË 2017 (23300 M2 HAPËSIRA TË REJA REKREATIVE NË LAGJE)!

AKTIVITETET REKREATIVE NË KOHËN E LIRË DHE NATYRË:

NXITJA E JETESËS AKTIVE, 172 AKTIVITETE/VIT NË NATYRË E PARQE, 275000 FREKUENTUES, 1034 ORË AKTIVITETE/VIT, 254 DITË AKTIVITETE/VIT!
NDEZËM AKTIVITETE TË JETESËS SË SHËNDETSHME, AKTIVITETE EDUKATIVE MBI MJEDISIN SI EDHE RINGJALLËM E PËRKRAHËM AKTIVITETET E SPORTIT NË NATYRË!
PROJEKTI TIRANA IME OUTDOOR MERR MBËSHTETJEN E UNDP DHE NIS NDËRTIMI I APLIKACIONIT!
REZERVIME ONLINE PËR PARKUN E RI SPORTIV, TEATRIN E HAPUR DHE INSTALACIONIN REJA! PROJEKTI PEDALON NXIT AKTIVITETET ME BIÇIKLETA, EVENTET E SPORTET EKSTREME NË NATYRË.

DISA PROJEKTE TË TJERA NË NDJEKJE NGA APR:

RIKONSTRUKSIONI I PLOTË I TEATRIT TË HAPUR NË PARKUN E MADH, VEPRA QË KOMPLETON MISIONIN TONË PËR RIKTHIMIN NË IDENTITET TË PARKUT TË MADH!
DHURO NJË STOL – DHURO NJË PEMË NË KUJTIM TË NJË MOMENTI OSE TË AFËRMI PYLLËZIMI ME DONATORËT DHE NGA FIDANISHTET NATYRALE NË ZONAT NË ADMINISTRIM APR!
PROJEKTI PËR SERAT DHE FIDANISHTEN E RE NË FUNKSION TË PYLLIT ORBITAL ME DONATORË!
PARKU I KODRAVE TË SAUKUT (LAPIDARI), STACION OUTDOOR DHE BALLKON PANORAMIK!
PARKU VAQARR, PARKU I AVENTURAVE, BUNKPARK, PISTA E FLUTURIMEVE PARASHUTA DAJT!
RIKONSTRUKSIONI I OBJEKTEVE, RIKUALIFIKIM RRUGICA, INFO-POINT 2 E 3, PISTONA E MONITORIM ME KAMERA I ZONËS ME TRAFIK TË KUFIZUAR (PMLAT) PISTAT E BIÇIKLETAVE, RRUGA PEDONALE PERËNDIMORE, SINJALISTIKA DHE SHËTITORJA DIGA (PMLAT)!
INVENTARI NË GIS DHE BAZA E TË DHËNAVE NË GIS PËR MENAXHIM DHE PUBLIKIM!
RIKONSTRUKSION STRUKTURAT MEMORIALE, PANTEONI, VARREZAT E DËSHMORËVE, LAPIDARE, ETJ!
RIKUALIFIKIME PJESORE BRENDA PARKUT TË MADH, ZONA LINDORE, ZONA PAS KORPUSIT, HYRJA DIGA, ETJ!
PROJEKTE SENSIBILIZUESE E EDUKATIVE PËR RËNDËSINË E NDIHMËS NGA PUBLIKU PËR PASTRIMIN, DENONCIMET DHE MBROJTJA E PASURISË PUBLIKE, ETJ.

(Volumi i punës së kryer, për 400% më shumë territor të mbuluar me shërbim e zona në administrim është përballuar me një rritje prej vetëm 10% personel e 20% fonde publike)

Viti i parë është vendimtar dhe përcaktues që koncepti, qëllimi, objektivat të zënë rrënjë e që projekti i Agjencisë së Parqeve e Rekreacionit, për herë të parë në këtë formë organizate, të nisë e rritet së mbari. Rezultatet e vitit të parë konfirmojnë se jemi në rrugën e duhur sikurse na kanë bindur se nuk mjafton vetëm pasioni për të bërë diferencën. Lobimi i duhur për aktet rregullatore, vlerësimi, studimet dhe planifikimi në koordinim me gjithë planin e veprimit të Bashkisë Tiranë janë vendimtare për të lënë gjurmë pozitive dhe afatgjata zhvillimi të qendrueshëm.

APR ia dedikon suksesin e deritanishëm së pari mbështetjes së gjithanshme nga ana e Bashkisë Tiranë në çdo formë e mjet; Partneriteteve e Donatorëve që ndanë me ne besim e mund për projekte të përbashkëta; Kërkesës së lartë ndaj vetvetes krahas pritshmërive të publikut në rritje; Organizimit dhe Logjistikës së re dhe modernizimit të mjeteve të punës në funksion të rritjes së rendimentit e të uljes së shpenzimeve operative, të uljes së ndotjes dhe të sigurisë në punë; Rekrutimit cilësor; në veçanti krijimit të atmosferës së skuadrës e horizontalitetit maksimal në marrje përsipër e ndarje punësh por edhe nxitje iniciative e përfshirje; Promo/Web/Rrjete; Disiplinës financiare dhe Transparencës; Operativitetit e fleksibilitetit maksimal në kontrollin e territorit.

Jemi të ndërgjegjshëm se mbetet ende shumë për t’u bërë nga ne. Revolucioni i gjelbër, kthesa në politikat e aktiviteteve rekreative dhe në raportin me natyrën sapo ka nisur!

Me rastin e Bilancit 2016 të APR Kryetari i Bashkisë Tiranë Erion Veliaj falenderoi me Çertifikatë Mirënjohje (për kontribut për Kryeqytetin) disa prej bashkëpunëtorëve më të spikatur të 2016-ës për APR:

Edvin Kasimati, për kontributin për aktivitetet e garat në natyrë – BCT

Ervin Shehaj, për kontributin ambientalist – GreenLine Albania

Irene Margariti, për kontributin për projekte të Jetesës së Shëndetshme – Slow Food Albania

Zilie Feci, për ndihmën e parë në aktivitetet e APR – Qendra Vullnetare e Emergjencave Civile

Edmond Gazheli, për dhurimin e Sorkadheve për Tirana Zoo – Biznesmen Hidrokarburesh

Bledar Kola, për kontributin e ndihmën për projekte mbi Të Ushqyerit e Shëndetshëm, Buka N’Strajc – Mullixhiu

Armand Peza, për kontributin e ndihmën në dekorim, evente e aktivitete kulturore – Geraldina Sposa

Kryetari i Bashkisë Tiranë në fund të takimit i dorëzoi një Medalje Mirënjohje znj. Myzafete Sula, financiere në APR, që sivjet del në pension pas një jete në administratën vendore!

Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit – Bashkia Tiranë