Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit

E-mail:           [email protected] Subscribe below:

  Parqe të bukura, njerëz të lumtur! Instagram:     Aprtirana Tirana Ime Outdoor:     iOS / Android
  Instagram

  Lajmet e Fundit

  https://youtube.com/shorts/QcpAn5AZ0V4?feature=share Super ‘Tiranathlon’, në Parkun Helen pranë Liqenit të Farkës! Në vitin e Tiranës #QytetiEuropianISportit, u rikthye për të tretin vit radhazi eventi i madh sportiv që bashkon notin, çiklizmin dhe vrapin në një garë të vetme. Pranë Liqenit të Farkës, 300 sportistë profesionistë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Italia, Greqia, Serbia e jo vetëm, ishin pjesë e TIRANATHLON.

  Në Ditën Botërore të Biodiversitetit, në bashkëpunim me Shoqatën Ornitologjike të Shqipërisë (AOS), Eco Tirana dhe nxënësit e Shkolla Private “Elite” Tirane organizuam në Parkun e Liqenit një aktivitet interesant në lidhje me Unazimin e shpendëve dhe rolin e tyre në ruajtjen e biodiversitetit. Unazimi i shpendëve është një pjesë e rëndësishme e Edukimit Mjedisor dhe rritjes së ndërgjegjësimit për çështjet mjedisore, të cilën Shoqata Ornitologjike e Shqipërisë (AOS) e sheh me mjaft interes për ta zhvilluar më tej.

                  Çfarë simbolizojnë memorialet dhe bustet në Parkun e Liqenit? Çfarë dinë fëmijët rreth datave historike dhe personaliteve të shquara? Për të zbuluar historitë e parkut kemi nisur ciklin e aktiviteteve "Historiani në Park".

  KROS TEYC 2022 në Parkun e Madh të Liqenit! Në kuadër të programit "Tirana Kryeqyteti Europian i Rinisë 2022" dhe "Tirana Qyteti Europian i Sportit 2023", të rinj nga 16 gjimnaze të kryeqytetit zhvilluan një garë të bukur dhe dinjitoze sportive.

  Të gjithë së bashku në Parkun e Madh të Liqenit, ku mbollëm pemën e 1 miliontë për Tiranën! Një sukses, të cilin menduam ta ndanim me fëmijë, qytetarë, shoqata, biznese, ambientalistë dhe dashamirës të parkut, të cilët kanë qenë dhe përkrahësit tanë më të mëdhenj në nismën "Dhuro pemë për Tiranën"! Mirënjohje për të gjithë. Me ju, Tirana është më e bukur, më e gjelbër, më e shëndetshme!