Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit

E-mail:           [email protected] Subscribe below:

  Parqe të bukura, njerëz të lumtur! Instagram:     Aprtirana Tirana Ime Outdoor:     iOS / Android
  Instagram

  Dhuro pemë si Individ: Fushata 2020-2021

  Bashkia Tiranë shpall të hapur nismën “Dhuro Pemë për Tiranën“. Parqet, Pylli Orbital dhe Kurora e Gjelbër e Tiranës janë paja më e mirë që mund t’i lemë brezave që vijnë, akti më domethënës i dashurisë për jetën dhe natyrën. Dhurimi mund t’i dedikohet një kujtimi a një gëzimi. Çdo ditë është një mundësi e artë për të vizatuar peisazhin e Tiranës me ngjyra, ajër të pastër e blerim.

  Sezoni i mbjelljeve: Shtator 2020 – Mars 2021

  Zona të propozuara për mbjellje në PMLAT

  PARKU I MADH I LIQENIT

  Sasia që nevojitet: 4520

  Lloji që nevojitet:

  Selvi piramidale – Pishë e butë – Cedrus – Manjolë – Ilqe – Panjë fletë rrap – Panjë – Gështenjë – Albicia – Lofata – Frashëri i hirtë – Fotinia – Langestromia – Liquidambër – Rrap fletë panjë – Rrap – Shelg – Qershi japoneze – Lis i kuq – Kumbull e kuqe – Bli fletëgjerë – Ekuilipt

  * Specifikimet e bimësisë:

  • Selvia piramidale (Cupressus sempervirens), lartësia e trungut 1-1,5m, lartësia e kurorës 2-2,5 madhësia bukës dheut 40cm
  • Pishë e butë (Pinus pinea), lartësia e trungut 2-2,5 m, lartësia e kurorës 1,5-2 m, madhësia bukës dheut 40 cm.
  • Cedrus (Cedrus deodora), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 2 m, madhësia e bukës dheut 40 cm.
  • Manjola (Magnolia grandiflora), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhësia e bukës dheut 40 cm.
  • Ilqe (Quercus ilex), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhesia ebukës dheut 40 cm.
  • Panjë fletë rrap (Acer pseudoplatanus), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhësia e bukës dheut 60 cm.
  • Gështenjë e egër (Aesculus hippocastanum), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhësia e bukës dheut 60 cm.
  • Albicia (Albizzia julibrissin), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhësia e bukës dheut 60 cm
  • Carac (Celtis australis), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhësia e bukës dheut 60 cm.
  • Lofata (Cercis siliquostrum), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhësia e bukës dheut 60 cm.
  • Frashëri (Fraxinos angustrifolia valh), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhësia e bukës dheut 60 cm.
  • Langestromia ((Lagerstroemia indica), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhësia e bukës dheut 60 cm.
  • Likuidambër (Liquidonbar styraciflua), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhësia e bukës dheut 60 cm.
  • Shelg (Salix babylonica), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhësia e bukës dheut 60 cm.
  • Qershi japoneze (Prunus surrulata), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhësia e bukës dheut 60 cm.
  • Kumbull e kuqe (Prunus pissardi), lartësia e trungut 2 m, lartësia e kurorës 1 m, madhësia e bukës dheut 60 cm.
  • Fotinja sp. (Photinia), lartësia e kurorës 1,5 m, madhësia e bukës dheut 20 cm.

  *Bimësia dekorative duhet të jetë e trajtuar në vazo.

  Plotëso formularin:

  *APR asiston proçesin e dhurimit (hartimin e kontratës dhe mbjelljen e pemës).

  Bimësia blihet nga vetë dhuruesi pranë subjekteve të ndryshme që operojnë në treg.

   Emri Mbiemri

   Numri i Telefonit

   Email

   Adresa* (Për të lidhur kontratën)

   Vendi ku do të mbillet*

   Lloji i bimësisë dekorative dhe çmimi referencës*

   *Pas dërgimit të të dhënave do të kontaktoheni nga APR - Bashkia Tiranë.
   *Çmimet janë thjesht orientuese sipas specifikimeve përkatëse dhe mund të ndryshojnë në treg

   Për informacion zyrtar mbi të dhënat e fushatës 2019-2020 referojuni: 

   • Drejtorisë së Përgjithshme të Menaxhimit Financiar, Bashkia Tiranë (Donacionet)
   • Drejtorisë së Përgjithshme të Punëve Publike, Bashkia Tiranë (Mbjelljet)